Vrouwenleed in coronatijd

Wat doet een alleenwonende, jonge gezonde vrouw in deze zonovergoten coronatijd? Die gaat aan de wandel. Verder bouwen aan een goed immuunsysteem, noemen Bovenmeester Rutte en menig gezondheidswetenschapper het. Het is wel duidelijk dat ons land eigenlijk vooral door mannen bestuurd wordt.

Vrouwelijke stadswandelaars, gezegend met een blaas formaatje muis, moeten namelijk om de haverklap op zoek naar een plasplek. En dat is geen makkie in een op piemeldragers ingestelde hoofdstad. Stilistische plaskrullen in alle soorten en maten, maar vrouwen moeten het doen met een handjevol openbare wc-brillen en vooral solidaire kroegbazen. 

Zolang je buiten de toeristische gebieden blijft, lukte dat tot voor kort prima. Daar doen de obers niet zo moeilijk over een keertje extra doortrekken voor een niet-betalende klant. Tot corona om de hoek kwam kijken en horecahouders hun zaken en dus ook hun toiletdeuren angstvallig gesloten hielden. Terecht, want voor je het weet staat er een boze boa voor je neus en heb je een boete aan je schort hangen. Vierduizend euro aftikken voor een plassende klant, daar kan zelfs ik met een gespeelde ‘driedubbele blaasontsteking niet tegenop. Wie denkt dat het nu met de heropening van de horeca opgelost is, heeft het mis. Een terrasstoel kun je reserveren, een toiletbril niet. 

Ik moet dus op zoek naar andere stekkies. Liefst legaal want wildplassen kost tegenwoordig ook een flinke duit. Voor wie de stad eens van een andere kant wil leren kennen: ga op wc-brillenexpeditie. Ik kan je verzekeren dat je tot totaal nieuwe ontdekkingen komt. Wist je bijvoorbeeld dat bouwvakkers vaak te vergeetachtig zijn om hun DIXI’s af te sluiten en er bovendien dezelfde toiletetiquette op nahouden als deftige dames? 

Corona legt dus eigenlijk een veel langer bestaand probleem bloot. Want waarom zorgt onze (notabene vrouwelijke) burgermeester wél voor mannen met plasdrang en maakt ze horeca verantwoordelijk voor vrouwelijke volle blazen? Om dus maar met een cliché te eindigen: Never waiste a good crisis en bestel een zwik zelfreinigende toiletten waar ook vrouwen een plasje kunnen doen. 

Advertentie

Gepubliceerd door

Marijn Ruhaak

Freelance journalist en tekstschrijver met als specialisme interview en achtergrond.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s