Amsterdamse Bloemenbar sluit deuren voor ballen

In de Handboogsteeg gaat de vrijdagmiddagborrel naadloos over in een lange nacht vol bier, muziek en vrienden. Het is druk in de steeg, helemaal sinds de Bloemenbar er haar deuren opende. Deze vrijdag staan de gasten echter voor een dichte deur. De Bloemenbar voert protest en blijft gesloten.

Sinds drie maanden is Amsterdam een nieuw nachtcafé rijker, de Bloemenbar. In de kroeg heerst een gemoedelijke sfeer en iedereen kan ongedwongen zijn biertje drinken en een praatje maken met het barpersoneel. De gasten zijn hipsters, horecamensen en veel jonge vrouwen. Behalve op vrijdag, dan wordt de Bloemenbar overgenomen door corpsballen.

De oprichters van de bar, tevens de oprichters van het populaire Hannekes Boom, zijn allesbehalve blij met de enorme toestroom corpsleden op vrijdag. ‘Ze verpesten de sfeer’, stelt kroegbaas Marlon Arfman. ‘Er is nooit gedoe en we hebben al helemaal nooit vechtpartijen, behalve als de corpsballen er zijn.’

Waarom de dispuutgenoten juist deze bar hebben uitgekozen, weet Marlon niet. Het zal wel iets te maken hebben met de lange openingstijden en de locatie, vlak aan het Spui. ‘Die ballen kiezen gewoon een plek uit en nemen het over. Voordat je het weet ben je een verkapte toko.’ Daar is Marlon geen kroeg voor begonnen: ‘Mijn vaste klanten blijven weg op vrijdagavond en van de relaxte sfeer blijft niets meer over.’

Om de corpsleden een halt toe te roepen, komen de drie oprichters in actie. Vrijdag 30 maart blijven de deuren van de Bloemenbar gesloten. Pas een paar uur voordat het café normaliter open zou gaan, wordt op Facebook gemeld dat dát dus niet gaat gebeuren. ‘Alleen vaste gasten lezen dat en die willen we niet voor een dichte deur laten staan.’

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: